Tabelltopp før siste runde

25. oktober 2021

Vi vinner 3-1 mot Flint etter en solid prestasjon.

Etter to uavgjorte, ett tap og kun en seier på de fire siste kampene, ble det seier mot Flint i lørdagens lokaloppgjør på Gressbanen. Nå gjenstår kun en kamp av årets sesong. Med seier borte mot Hønefoss er opprykket i boks.

Tilskuerrekord

Det ble en sjanserik og underholdende kamp på Gressbanen foran hele 2474 entusiastiske tilskuere. Lørdagens publikumstall betyr at vi knuste den forrige publikumsrekorden fra årets sesong, som var i kampen mot Ørn da det var 1857 tilskuere på Gressbanen.

Skadet Brændsrød

Vi startet med følgende lag: Midtlyng, Rygel, Skar Roberg, Grorud, Lie Jensen, Brændsrød, Nygaard, Hargott, Eikeberg Mathisen, Syla og Gustavsen.

Brændsrød måtte ut med det som viste seg å være et brudd i armen allerede etter 18 minutter. Harald Danielsen kom inn og skulle vise seg å bli en viktig mann for oss. Østli kom inn for Eikeberg Mathisen i pausen, mens Syla byttet med Blaauw etter 77 minutter. Da 90 minutter var passert, fikk også Engseth og Holseter Karlsen prøve seg da de entret banen for Hargott og Lie Jensen.

2 x Lars før pause

Første omgang var full av sjanser begge veier. Et lavtliggende Flint var farlige på overganger og hadde blant annet et par gedigne sjanser, i tillegg til det som kanskje skulle vært en straffe. Vi hadde også våre sjanser og det kunne fort blitt flere mål til begge lag.

Flint tok ledelsen allerede etter fem minutter da Tobias Midtlyng feilberegnet et innlegg i feltet og Flints midtstopper Lars Arnesen enkelt kunne sette inn 0-1 med hodet. På frisparket som fulgte rett etter duellen der Brændsrød ble skadet, raget Lars Grorud i lufta og ordnet 1-1. Flints forsvarsspiller Stjernelund Lien ble smågutt i duellen mot kraftmannen fra Eik. Lagene gikk til pause med ett mål hver.

Foto: Torstein Flåm

Festfotball

Vi festet grepet ganske tidlig i andreomgang og det var et langt mindre farlig Flintlag etter pause. Vi var gode i presspillet vårt og Flint, som spilte i rødt for anledningen, skapte langt mindre etter hvilen enn før.

Etter 58 minutter smeller en fram til da anonym Harald Danielsen til med venstreslegga og setter ballen oppe i krysset fra 16-meteren, utagbart for keeper. 2-1 blir til 3-1 kun få minutter senere da Anders Gustavsen banker frispark-lissepasningen fra Lie Jensen sikkert i mål fra rundt 11-12 meter.

For en kamp og publikumsfest vi fikk mot Flint! Vi takker Flint og ikke minst alle fremmøtte for en fantastisk fotballdag i Tønsberg. 

Ett poengs ledelse før siste kamp

Nå er alt klart for en nervepirrende avslutning når vi tar turen til Hønefoss for å spille den siste og avgjørende kampen av årets sesong. Vi leder tabellen med 27 poeng, ett poeng foran Ørn og tre poeng for Pors. Alle tre lagene kan altså rykke opp. Hønefoss har 22 poeng og har ikke lenger mulighet til å bevege seg en divisjon oppover i divisjonssystemet. 

Alt kan skje

Før siste kamp har vi 29-10 i målforskjell, mens Ørn og Pors har henholdsvis 31-12 og 32-12. Som alle skjønner; her er det mange mulige utfall og målforskjellen kan fort bli avgjørende. Vi har altså samme antall plussmål som Ørn, men færre antall scorede mål.

Ørn møter Follo hjemme, mens Pors reiser til Mjøndalen for kamp mot deres andrelag. For de spesielt interesserte kan nevnes at Pors har vært relativt sterke på bortebane denne sesongen med tre seire, en uavgjort og to tap. Ørn har vært forferdelig svake på hjemmebane og står med kun en seier, to uavgjorte og to tap. Ørn og Pors spilte for øvrig 0-0 da lagene møttes i Horten i runde åtte. Om vi ser på våre egne prestasjoner på bortebane i årets sesong, står vi med fire seire og to uavgjort.

Sees i Hønefoss!

Alle kampene i siste serierunde går lørdag 30. oktober og har kampstart klokka 13. Vi gjør oss klare til en ny uke og sikter oss inn mot Hønefoss-kampen. Vi håper mange Tønsberg-folk blir med og støtter gutta i kampen om å være på tabelltopp også når klokka blir 14.45 førstkommende lørdag!

Tradisjon | Relasjon | Ambisjon