Tabelltopp etter uavgjort i Fredrikstad

18. oktober 2021

Det ble uavgjort søndag kveld i Fredrikstad etter en meget sterk sluttspurt av våre gutter. Med det leder vi tabellen, ett poeng foran Ørn.

Etter tapet for Ørn forrige helg, falt vi ned til andreplass på tabellen med dårligere målforskjell enn laget fra Horten. Lørdag var vi plutselig tilbake på toppen etter at Ørn tapte 0-2 hjemme mot Oppsal. Etter kampen mot Fredrikstad, leder vi nå tabellen med ett poeng. Det betyr at vi er i førersetet før de to siste rundene av årets korte sesong.

Ørn står nå med 23 poeng, mens vi har 24. Vi har scoret 26 mål og sluppet inn 9, mens tilsvarende tall for Ørn er 27 og 11. Pors, som vant 1-3 mot Flint denne runden, ligger på tredjeplass på tabellen. Bak der igjen følger Hønefoss, som vant sin kamp 1-0 hjemme mot Follo. Både Pors og Hønefoss står med 21 poeng.

Vi startet kampen mot Fredrikstad 2 med dette laget:
Midtlyng, Rygel, Grorud, Hammerli, Lie Jensen, Hargott, Nygaard, Syla, Mathisen, Rinaldo Pedersen og Østli.

Anders Gustavsen byttet med Nuredin Syla etter 60 minutter, mens Vemund Roberg kom inn for Daniel Mathisen med et kvarter igjen av kampen. Trym Blaauw kom inn for Østli helt på slutten.

To forskjellige omganger
Fredrikstad var farlige på kontringer i søndagens kamp og tok ledelsen etter 34 minutter. Kun fire minutter senere økte Østfoldlaget ledelsen til 2-0. Til tross for et par store sjanser ved Daniel Mathisen og Anders Nygaard, måtte vi gå til pause med tomålsledelse til Fredrikstad-rekruttene.

Andre omgang blir en helt annen forestilling, og mye mer spennende sett med våre øyne. Daniel Mathisen reduserer til 2-1 etter 60 minutter og Anders Gussi Gustavsen utligner til 2-2 etter 83 minutter. Gussi er nå vår toppscorer med fem mål så langt i sesongen. Det er ikke måte på hvor spennende våre gutter skal gjøre det, men heldigvis viser gutta nok en gang god moral mot slutten av kampen.

Nervepirrende
Assistenttrener Per Egil Swift synes det var i overkant nervepirrende å sitte på benken under søndagens kamp.

– Vi roter det litt til før vi våkner i dag. Det var i hvert fall grusomt å sitte på benken… Før pause synes jeg vi spiller som juniorer og de tar oss på overganger. Vi er et helt annet lag etter pause, kanskje blir også Fredrikstad litt feige. Vi framstår mer solide og det er mye mer trøkk i oss.

Viktig poeng
Rett etter kampslutt syntes Swift det var surt med poengtap, men han ville heller fokusere på poenget vi fikk med oss.

– Ett poeng er en veldig bra trøst i dag, det poenget kan vise seg å bli livsviktig for oss. Vi var alle skuffa til pause, men at vi kommer tilbake viser nok en gang at vi har et bra lag med en helt rå moral. Vi nekter å gi opp og det er en fantastisk egenskap. Selv om vi er glade for ett poeng i dag slik kampen utvikler seg, kan vi ikke holde på sånn. Nå har vi kommet under 0-2 i tre av de fire siste kampene.

Noen du vil trekke fram i dag?
– Jeg synes det er vanskelig å trekke fram noen. Det var litt sånn at ingen var helt der de skal være i første, mens alle var på i andre og bidrar. I dag er det hele laget som skal fremheves for hvordan vi kommer tilbake. Jeg synes vi skal gi oss selv honnør for det.

Hva med de to siste kampene?
– Det blir som to cupfinaler, hvis vi kan snakke om det i tredjedivisjon. Det er opp til oss nå, men jeg tror ikke vi skal ha så mye fokus på det. Vi må bare gjøre jobben vår og vinne de to siste kampene, klarer vi ikke det er vi ikke gode nok heller. Flint blir Flint, det hadde blitt en tøff kamp selv om de hadde vært i sjette divisjon. Det er to naboklubber som kniver, det blir beintøft og vi må ta den krigen. Her blir innsats, tæl og mannfolk avgjørende!

Nabooppgjør mot Flint neste
Neste kamp er hjemme mot Flint kommende lørdag, før vi tar turen til Hønefoss om snaue to uker. Vi gleder oss til lokaloppgjør og det som kan bli et vanvittig fotballdrama de to siste rundene. Lørdagens kamp mot Flint starter klokka 13.00.

Gratulerer til gutta med ett poeng mot Fredrikstad og velkommen til den store nabofeiden på Gressbanen førstkommende lørdag!

Tradisjon | Relasjon | Ambisjon