Seier mot Mjøndalen 2. – Gutta ofrer seg for hverandre

5. oktober 2021

Seier mot Mjøndalen 2 og fortsatt tabelltopp. Storkamp i vente mot Ørn-Horten.

Det ble en nervepirrende forestilling i Mjøndalen mandag kveld. Vi stikker av med seieren og leder nå tabellen med tre poeng før Ørn-Horten kommer på besøk førstkommende lørdag. 

God stemning

– Det er ikke bare spillerne som er slitne. Vi som stod ute på sidelinja er også helt utslitte etter å ha ropt oss igjennom hele kampen. Men selv om vi er slitne, er det fantastisk god stemning i bussen nå!

Det var en fornøyd og lettet assistenttrener Christopher Barland vi snakket med rett etter kampslutt. Barland ga ros til hele laget, men trakk likevel fram en spiller som fortjente ekstra ros.

Hærfører Nygaard og hans tropp

– Dette var en ekstremt viktig seier. Jeg er imponert over hvor mange meter vi legger ned i dag. Vi har lite ball, men løper mye. Mjøndalen stiller med flere A-spillere og er meget gode. Vi prøver å presse høyt i starten og legger oss lavere etter hvert, når vi får et mål tidlig er ikke det noe problem. Jeg synes vi er veldig gode i det lave presset vårt i dag. I tillegg til å løpe enormt mye, ligger vi riktig og slipper til få sjanser for Mjøndalen, sa Barland og la til:

– Hele laget legger ned en arbeidsinnsats som jeg ikke har sett på lenge. Det er en voldsom energi over hele linja, og gutta prater, jobber og ofrer seg for hverandre. I dag er det hele laget som tar tre poeng, men hvis jeg skal trekke fram noen, må det være Anders Nygaard som står fram som en skikkelig hærfører i denne kampen.

Tidlig ledelse

Mandagens kamp ble spilt foran 110 tilskuere på Consto Arena. Vi tok ledelsen allerede etter 3 minutter ved nettopp Anders Nygaard, som med det satte sin andre scoring for sesongen.

Startelleveren var Midtlyng, Grorud, Hammerli, Jensen, Rygel, Danielsen, Hargott, Nygaard, Blaauw, Rinaldo Pedersen og Østli.

Markus Dahlen Brændsrød spilte ikke på grunn av strekken han pådro seg mot Strømsgodset 2, men er forhåpentligvis klar til nabo- og toppoppgjøret mot Ørn-Horten.

Skuffet Mjøndalen-trener

Mjøndalen-rekruttenes trener, Kevin Nicol, var skuffet etter kampen.

– Vi er skuffet over at vi ikke klarer å skape flere målsjanser i kampen ut fra hvor mye vi hadde ball, men bortsett fra noen kontringer da vi jaktet utligning, klarte ikke FK

Eik Tønsberg å skape mye heller. Vi fortjente definitivt ikke å tape denne kampen, men Tønsberg fortjener ros for sin kollektive defensive innsats som var avgjørende for at de vant, sa Nicol.

Kun ett andrelag igjen

Etter kampen mot Mjøndalen 2, har vi møtt tre av de fire andrelagene i serien. Vi har seier borte mot Sarpsborg 08s rekrutter og uavgjort mot Godset 2, før det altså ble seier mot MIF 2 mandag kveld. Den siste kampen mot et andrelag i årets sesong, er kampen borte mot Fredrikstad 2 om snaue to uker.

Slaget på Gressbanen

Neste utfordring for våre gutter er Ørn-Horten hjemme på Gressbanen førstkommende lørdag. Og FOR en kamp dette kan bli! Ikke bare er det lokaloppgjør på slutten av sesongen, vi snakker om lag nummer 1 og 2 på tabellen. To lag i form møtes til et oppgjør som kan bli helt avgjørende for resten av sesongen. Fotball blir ikke bedre enn dette.

Før kampen har vi 23 poeng og 18 plussmål, mens Ørn-Horten står med 20 poeng og 17 plussmål. Begge lagene har spilt 9 kamper. 

God motstander

Barland gleder seg til lørdagens kamp og håper det blir mange folk på tribunen.

– Ørn-Horten er et godt fotballag og vi må løpe minst like mye som i dag for å vinne. Så lenge vi er på vårt beste, skal vi ta dem. Jeg håper på veldig mye folk, det trenger vi. Det kan bli veldig gøy med en skikkelig ramme rundt kampen.

Velkommen til kamp

Lørdagens kamp starter klokka 16.00. Vi ønsker velkommen til storkamp – snakkas på lørdag!

Tradisjon | Relasjon | Ambisjon