Publikumstallet dagens seier

10. oktober 2021

Tap mot Ørn, men alt er fortsatt åpent i vår avdeling.

Forventningene var store til lørdagens toppkamp i Norsk tipping-ligaen avdeling 2. Med seier ville vi sikret oss seks poengs luke til Ørn og hatt et godt grep om opprykket. Dessverre ble det tap 1-2, noe som betyr at vi står likt med Ørn på toppen av tabellen før de siste tre kampene. Begge lagene har 23 poeng og ti spilte kamper. Hønefoss følger på tredjeplass med 18 poeng og en kamp mindre spilt. Laget fra Ringerike vant for øvrig borte mot Åssiden denne runden.

Ørn-ledelse til pause
Spillemessig ble det en frustrerende kamp å se på, i hvert fall med Eik-øyne. Begge lag åpnet forsiktig, men vi har et spillemessig overtak første kvarteret før Ørn kommer mer med og kampen jevner seg ut. Førsteomgang blir en sjansefattig affære hvor vi har relativt god kontroll, men som likevel ender med at Ørn går til pause med tomålsledelse etter at de scorer to kjappe rett før pause.

Sluttspurt nesten nok til poeng
Om førsteomgang var kjedelig, blir det en helt annen andreomgang. Vi starter friskt og legger press på Ørn fra start. Når laget fra Horten får en spiller utvist med to gule kort etter drøye ti minutter av omgangen, øyner vi virkelig håp og når Anders Nygard setter reduseringen i det 73. minutt, ser det virkelig lyst ut med tanke på poeng. Dette var Nygaards tredje scoring for sesongen.

Våre gutter setter inn en skikkelig sluttspurt mot et slitent Ørn-lag som har nok med å forsvare seg. Det er først nå kampen åpner seg opp, og blir et lokaloppgjør med den type trøkk og intensitet som kjennetegner slike kamper. Sluttspurten gir resultater når vi får straffe på overtid. Som i hjemmekampen mot Godset for to uker siden, er det Lars Grorud som skal sette overtids-straffen og sikre oss poeng, men Ørns keeper går til riktig side og redder straffen, dermed ender det med seier til bortelaget.

– Vil seg ikke
Hovedtrener Ronny Johnsen, som før kampen var opptatt av at gutta måtte få ned skuldrene og tørre, var nærmest tom for ord da vi pratet med ham umiddelbart etter kampslutt.
– Hva skal man si? … vi har en tung start og sliter med å komme i gang… Vi må i hvert fall opp til neste kamp, sa en svært skuffet Johnsen.

Assistenttrener Christopher Barland mente det ikke var dagen for gutta.
– Dette kjennes bare surt nå, vi hadde fortjent en goal til i andreomgang. Selv om det var en svak førsteomgang synes jeg vi har bra kontroll på Ørn, men vi stanger den siste tredjedelen. Når de scorer to rett før pause blir det vanskelig, men det kommer seg når vi setter inn Nuredin Syla. Likevel vil det seg ikke, det er bare den dagen i dag.

– Ikke mindre spennende nå
Ørns trener Kjell André Thu var naturlig nok en glad mann etter kampen.
– Vi gjør en svak match fordi Eik gjør oss dårlige når de stresser oss. Vi er litt heldige som får med oss tre poeng, men denne gangen er det vi som har flyt og Eik stang ut. Det blir ikke mindre spennende nå. Her kan målforskjellen avgjøre, og det blir om å gjøre å ikke avgi noen poeng.

Dagens seier
Til tross for tap og en skuffet FK Eik Tønsberg-gjeng, var det en fantastisk ramme rundt kampen. Med 1847 tilskuere lukta det litt gamledager av stemningen på Gressbanen denne lørdagen. Vi tar med oss den fantastiske stemningen videre og sier som en tilskuer sa på vei ut av stadion: ¬– Dagens seier får være tilskuerantallet!

Fredrikstad neste, så Flint
Vi gratulerer Ørn med seieren og takker publikum fra begge byer som tok turen – dere skapte en fantastisk stemning som vi tar med oss videre!

Nå gjør vi oss klar til neste utfordring som er borte mot Fredrikstad 2 søndag 17. oktober. Lørdag 23. oktober er det ny storkamp på Gressbanen, da kommer Flint på besøk til nok et lokaloppgjør.

Tradisjon | Relasjon | Ambisjon