«En fotballgarderobe er en fotballgarderobe uansett»

31. august 2021

Lars Grorud er tilbake på Eik hvor han begynte å spille organisert fotball som femåring. Nå bor 38-åringen med samboeren Hilde og gutta Aksel og Emil i Hegna. Sirkelen er sluttet nå som han igjen spiller i sort og hvitt.

Lars har vært profesjonell fotballspiller de siste femten årene. Han har spilt for klubbene Sogndal, Brann, Fredrikstad og Sandefjord Fotball siden han forlot hjembyen i 2007. Nå fullfører han en bachelor i idrett, ernæring og helse ved Universitet i Sørøst-Norge, i tillegg til at han jobber som lærervikar på toppidretten på Re. Dagene ser annerledes ut, men Lars stortrives i sin nye hverdag.

Hvordan har overgangen vært?
– Jeg hadde en lengre pause fra fotballen etter at jeg la opp etter siste kamp for SF rett før jul i fjor. Jeg trengte fri fra den profesjonelle fotballen for å avslutte det kapittelet, men kjente gjennom sommeren at lysta begynte å komme tilbake. Jeg har hele tiden hatt lyst til å bidra på en eller annen måte, men motivasjonen kom først i løpet av sommeren. Jeg var egentlig veldig ferdig med fotballen, men trengte nok bare litt distanse fra yrket jeg har hatt i så mange år. Ønsket om å avslutte i Eik har vært der helt siden jeg dro herfra.

Noe som har overrasket deg positivt med overgangen?
– Jeg synes det er et overraskende bra nivå på alt, både med tanke på det som skjer på banen og alt rundt. Det er bra kvalitet på spillerstallen, et imponerende trenerapparat og ting er generelt lagt veldig godt til rette. Jeg synes det meste holder et høyere nivå enn hva tredjedivisjon skulle tilsi, men det er jo også en forutsetning om vi skal nå målsetningen vår.

Hva tenker du om veien videre for klubben?
– Første kampen hjemme mot Halsen med så mye folk på tribunen, viser potensialet som er her i byen nå. Det har kanskje ikke overrasket meg, men det viser i hvert fall at det er en yrende interesse for noe mer enn tredjedivisjonsfotball. Jeg er overbevist om at klubben har gjort lurt i å vende tilbake til historien med Eik i etableringen av den nye klubben.

Hvordan føler du at du har blitt mottatt?
– Det har gått veldig fint, en fotballgarderobe er en fotballgarderobe uansett. Vi er en fin gjeng med en god miks av unge og litt mer rutinerte spillere. Også er jo Christian Østli her fortsatt, jeg spilte sammen med han i Eik fra jeg var junior. Dessuten leier Jone og Mads i kjelleren hos meg, det blir nesten som to ekstra små sønner. Vi er en fin gjeng, synes jeg.

Tanker om opprykksjansene og tiden framover med klubben?
Det er på mange måter et jackpot-år med kun halv sesong. Hvis vi finner flyten og får ting til å stemme, så kan det bli opprykk. Vi har et overordna mål om å klare det i år, men om det ikke går håper jeg klubben har to tanker i hodet og at vi stiller enda bedre rusta for å klare det neste år.

Hvor lenge ser du for deg at du holder på?
– Nå tar jeg denne sesongen først, så får jeg lytte til kroppen før jeg tar et valg for neste år. Jeg har fullt fokus på denne sesongen, men må si at jeg er positivt overraska over at kroppen har fungert såpass godt.

Tradisjon | Relasjon | Ambisjon